IZGATNAK AZ ILLESZKEDNI NEM TUDÓ HŐSÖK Interjú Schein Gáborral

1 nap 15 óra ago
"Először versben írtam meg Kiefer történetét, majd a Megölni, akit szeretünk című kötet címadó novellájában. De továbbra is foglalkoztatott a téma, mi történik egy hozzá hasonló alkattal Magyarország egy kitalált városában." Az Ünnepi Könyvhétre megjelent Megleszünk itt című regényéről beszélgettünk Schein Gáborral. MARTON ÉVA INTERJÚJA.

SLÁGER, BALATON A fecsegő potyautas 72.

2 nap 12 óra ago
Mondják az emberről, hogy szög. Alszik a hideg homokban, egy impozáns megváltásra se ébred fel, belehorkol az angyali trombitaszóba, morog valamit, a fal felé fordul. Mondják, hogy sárkányfogvetemény. Mondják, hogy nádszál. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

MICHELANGELO ÉS A KÍSÉRTÉS A test diadala. Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet / Szépművészeti Múzeum

4 nap 12 óra ago
Mi legyen a vezérvonalunk? Michelangelo gazdag életművének végigkövetése, esetleg az emberi testábrázolás fejlődésének tanulmányozása? Vagy arra vagyunk kíváncsiak, hogy a kezdeti elképzelésekből hogyan születtek meg a Sixtus-kápolna alakjai? Esetleg azt nyomozzuk, hogyan hatott Michelangelo tanítványaira és kortársaira? Ha csak egyetlen szóval kellene jellemeznem „A test diadala. Michelangelo és a 16. századi rajzművészet” kiállítást, az minden bizonnyal a kísértés lenne. SOMOGYI-ROHONCZY ZSÓFIA ISMERTETÉSE.

A TÖRTÉNELMI AUTISTA Karig Sára: A szerencse lánya - életútinterjú

4 nap 12 óra ago
Húsz éve halt meg Karig Sára, és vele együtt búcsúzott az a század, melynek ő nemcsak tanúja, de látlelete is volt. Valóságos polgári lélekvesztő, ahogy a század nagy vizein keresztülevez. Az interjúkötetből ennek az evezésnek minden fontos részlete kiderül. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF RECENZIÓJA.

RETRÓ RENDŐRAKADÉMIA Az újonc

5 nap 13 óra ago
Nathan Fillion a Castle után Az újonccal tért vissza, ám az csupán egy újabb rendőrös sorozat, semmi több. RAKITA VIVIEN KRITIKÁJA.

PINGPONG Kovalik Balázs közleménye

1 hét 2 nap ago
Kovalik Balázs szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében elhatárolódik a Budapesti Nyári Fesztiválon a neve alatt futó Turandot című előadástól.

ÖTVEN ÉVE PÁLYÁN Interjú Trokán Péterrel

1 hét 3 nap ago
Trokán Péter akkor szokott szerződést bontani, ha úgy érzi, a színház, ahol dolgozik, a munkahelyévé kezd válni. Pályája során így megfordult a Nemzetiben, több vidéki színházban, az országos népszerűséget pedig a Szomszédok című sorozat szerezte meg számára. VLASICS SAROLTA INTERJÚJA.

Checked

14 perc 10 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna