A KATASZTRÓFA ELŐTTI PILLANAT Beszélgetés Botos Évával

2 nap 22 óra ago
Nem íróként vagy rendezőként ismerjük Botos Éva nevét, az általa gründolt csRSnyést most mégis a Színikritikusok díja várományosai között találjuk az évad legjobb független színházi előadásainak listáján. JÁSZAY TAMÁS INTERJÚJA.

RAKONCÁTLANKODIK A BOJLER! Downton Abbey

3 nap 22 óra ago
Az előkelő Crawley família és a kastélyhoz tartozó, odaadó személyzet sok millió rajongót gyűjtött 2010 és 2015 között – ekkor futott Julian Fellowes tévésorozata a brit ITV-n, s a nagyvonalú búcsúnak is felfogható mozifilm nem is kegyeskedik másokkal foglalkozni, csakis azokkal, akik pontosan tudják, miféle úri teázásra, kedélyes problémázásra váltanak jegyet. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.

GUMICSIZMÁS EGYETEM Climate Care / Floating University, Berlin

5 nap 19 óra ago
„Sok egyetem lassan elsüllyed, a berlini raumlabor Úszó Egyeteme viszont egy bezárt repülőtér szomszédságában a szennyvízből emelkedett ki.” – írja Bruno Latour francia filozófus és antropológus az ismert berlini építészkollektíva egyik legújabb vállalkozásáról. NÁNAY FANNI ÍRÁSA.

MEGSÜKETÜLSZ EGY IDŐ UTÁN Interjú Mészáros Blankával

5 nap 19 óra ago
„Napról napra vannak olyan ügyek, amikért kiállhatnánk. A kérdés az, hogy ki megy elől, ki viszi a lángot, ki áldozza fel magát.” – Mészáros Blankával, az idei Színikritikusok Díjának egyik jelöltjével beszélgettünk. DÉZSI FRUZSINA ÍRÁSA.

BEFALAZOTT EMLÉKEZET Ungváry Rudolf: Balatoni nyaraló

6 nap 20 óra ago
Ungváry Rudolf művének címe és valóságos, ám mégis szimbolikus helyszíne a badacsonyi nyaraló. Az épület tulajdonosainak sorsa fotografikus hűséggel villantja fel a múlt század magyar társadalmának hiteles képét. SÁNTHA JÓZSEF RECENZIÓJA.

ELLAPOSODÓ BOHÓCTRÉFA Az - 2. fejezet

1 hét 2 nap ago
Stephen King gyerekevő bohóca megint rekordokat döntöget: ezúttal a világ leghosszabb horrorfilmjében hozza ránk a frászt. Annyiszor, hogy a végére már eluntuk. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.

NE BÁNTSD A MÁV-OT! A fecsegő potyautas 73.

1 hét 2 nap ago
Hol játszódik az egyik legnagyobb huszadik századi magyar regény, a Sátántangó mint a pusztulás, a reménytelenség, a mozdulatlanság nagy, időtlen parabolája? A messzi távolban, a Viharsarok mélyföldjén, a halál tisztelt faszán, ugye? Most elég elmenni a Nyugatiba, és csak körbejárni Mössziő Eiffel egykor világszép épületét. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

POSZTMODERN NYOMULÁS ÉS DÚLÁS Budapest, József nádor tér, 2019

1 hét 3 nap ago
A felmagasodó József nádor-szobor előtt és mögött elhelyezett két kútszobor – a teret zűrzavaros látványossággá avatva – a szakmai (tervezői, beruházói és kivitelezői) korlátoltság, illetve tudatlanság agresszív iskolapéldájaként minősíthető. WEHNER TIBOR KRITIKÁJA.

PONT, PONT, PONT Interjú Vizi Dáviddal

1 hét 5 nap ago
A Színház- és Filmművészeti Egyetem után azonnal leszerződtette a Katona József Színház, az elmúlt évadban a Rozsdatemető 2.0 főszerepében láthatta a közönség, a színikritikusok pedig jelölték a legjobb pályakezdő színésznek járó díjra. Vizi Dáviddal tanulásról, szerepekről, önmeghatározásról és mélyvízről beszélgettünk. PUSKÁS PANNI INTERJÚJA.

Checked

25 perc 58 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna